Joulustaki on kohta viikko! Menee aika niin kauhian nopsasti =/ Nyt vois vihdoinki kertoo, mitä me jouluna tehtiin.

Heräsin joskus puol kaheksan aikaan Pyryn kiljuntaan. Hyvä herätyskello tuo Pyry :D Sodankylään menin perjantaina ja tultiin kotiin keskiviikkona. Joka päivä heräsin 7-9 välillä x) No, mutta takasin jouluaattoon. Aloin katteleen töllöä ja leikin Pyryn kans. Pyryki oikeen innokkaasti Joulupukin Kuumaalinjaa seuras:
1163774.jpg

Syötiin muistaakseni 9-10 aikaan joulupuuroa. Sen jälkeen alettiin siskon kans värkkäämään rosollia ja kylmäsavulohisalaattia valmiiksi iltaa varten. Iskä toi joulukuusen sisälle, koristeltiin se ja koko muu huusholli. Oli kyllä komia kuusi tänä vuonna! :) Kahentoista aikoihin alettiin valmistautuun hautuumaalla käyntiä ja kirkkoa varten. Ennen yhtä lähettiin kauemmalle hautuumaalle viemään kynttilöitä äitin veljen haualle. Sen jälkeen mentiin hyvissä ajoin kirkkoon istumaan, puolta tuntia ennen kirkonmenojen alkua. Sielä saiki sitte istua puoltoista tuntia tylsää toimitusta kuunnellen.. Kirkon jälkeen mentiin lähemmälle hautuumaalle viemään kynttilöitä papan, mummin ja vähän muidenki sukulaisten hauoille.

Kotiin tultiin kolmen jälkeen. Äiskä ja iskä meni saunaan ja sitte me muut vaan ooteltiin vuoroamme. Saunomisten jälkeen vähän tälläydyttiin ja laitettiin juhlallisemmat vaatteet päälle. Sen jälkeen syötiin, viien aikaan.

- neljää eri silliä/silakkaa: lasimestaria, tomaattia, sinappia ja valkosipulia.
- mätiä, lohirullia, suolakalaa
- rosollia, vihreää salaattia, kylmäsavulohisalaattia
- porkkana- ja lanttulaatikkoa
- punakaalisalaattia
- perunoita
- kinkkua, kastiketta
- vadelmasuklaakakkua.

Tulikohan tuossa kaikki? Ei varmaankaan, tuntuu niin lyhyeltä listalta ja ruokia oli niin mahottomasti x)

Ruokapöyvässä vietettiin aikaan varmaan jtn puoltoista tuntia. Sen jälkeen vähän ooteltiin ja pohdiskeltiin, että tuleekohan Joulupukki. Isoveli sai puhelun kännykkään, ku iskä meni ulos. Kuulemma Joulupukki on jo tulossa :D Ovela tuo iskä! Pukki kolkutteli oveen ja kaikki oli ihan innoissaan. Pyry oli äitinsä sylissä ihan ihmeissään, sormi suussa. Pukki meni istumaan ja jakeli lahjoja. Kaikkien piti laulaa lahjan saadessaan :D Paitsi Pyryn tietenki. Pyry ei pelänny ollenkaan. Oli vaan niin hirveän ihmeissään monttu auki, että kukas vanha papparainen se tuo on. Pääsi pukin syliinki. Joulupukki kävi välillä ulkona hakemassa lisää paketteja.

Loppuilta auottiin paketteja ja höpistiin. Nukkumaan mentiin jo joskus yhentoista aikaan.

Joulupäivänä tuli Aki meille. Ja isosiskon poikaystävä kans, tai oikeestaan son jo miesystävä.  Syötiin taas täys jouluateria. Käytiin illalla baarissa. Tais olla koko sodankylä baarissa samana päivänä, ku hirvee ryysis. Aki jonotti meille juomia ainaki puol tuntii, jos ei enemmänki. Huh.


Semmonen joulu oli vuonna 2007. Mulla on kuviaki Joulusta, mutta ne on porukoitten koneella, koska en muistanu ottaa tikulle =/ saan ne varmaan tässä lähipäivinä pikkusiskolta mesessä. Sitte näätte meijän joulun kuvinaki :)